menu
Word Lid
Landbouwgrond wisselen voor Industrie?

Hulste staat bekend om zijn landelijke charme en natuurlijke omgeving, met vele groene gebieden en akkers. Het is echter niet alleen de natuur die kenmerkend is voor Hulste, maar ook de rust en het landelijke karakter van de gemeente.

Echter is er nu een planologische ruil aan de gang in Hulste, waarbij landbouwgrond naast het bedrijf Empire Carpets International verruild wordt voor industriegrond, zodat het bedrijf kan uitbreiden. Dit roept bij veel inwoners en andere betrokkenen echter zorgen op.

In eerste instantie zijn er zorgen over het principe van het ruilen van landbouwgrond voor industriegrond. Dit betekent dat er steeds minder landbouwgrond beschikbaar is. Bovendien bestaat de angst dat dit slechts het begin is van vergelijkbare plannen in de toekomst, waarbij nog meer landbouwgrond verdwijnt ten gunste van industrie.

Naast deze overwegingen, zijn er ook bezorgdheden over de mogelijke effecten van de uitbreiding op het landelijke karakter van Hulste. Het toenemende verkeer, de geluids- en geurhinder en de mogelijke vermindering van het groene karakter van de gemeente, zijn allemaal zorgen die leven bij de bevolking.

Het is echter niet alleen de bevolking die bezorgd is over deze plannen. Ook Vlaams Belang Harelbeke wil zich inzetten om deze plannen te verhinderen en te voorkomen dat het landelijke karakter van Hulste verloren gaat. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de natuurlijke omgeving en het landelijke karakter van deze gemeente behouden blijven, zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van deze unieke plek.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF